Uitvinder van de toekomst

Reina Ovinge zet Nederlandse wol weer op de kaart

Uitvinder van de toekomst

Joline: ‘Mijn mode gaat nooit ten koste van dieren of mensen. Maar ik wil meer doen – beter, lokaler, radicaler. Ik werk daarom sinds een tijd nauw samen met mensen die hetzelfde nastreven, zoals Reina. Ik zie haar als een Uitvinder van de toekomst. Met een bio-circulaire keten zetten we samen stappen naar een volledig gesloten geheel.’

Reina keerde na jaren de fast fashion industrie de rug toe. Ze past haar kennis en ervaring nu toe op het lokaal en duurzaam maken van kleding met prachtig, natuurlijk, biologisch afbreekbaar oermateriaal: wol.

Met haar eigen boerderij The Knitwit Stable in Baambrugge beheerst zij de hele keten: van de wol van haar eigen merinoschapen en mohairgeiten maakt zij met professionele breimachines de mooiste truien, vesten, mutsen en shawls. Gewoon in Nederland.
Joline: ‘Het herintroduceren van het ambacht gaat hand in hand met de liefde voor dieren voor Reina.’
De samenwerking tussen Reina en Joline was een en al plezier en herkenning: het leven op de boerderij, de liefde voor de dieren, voor wol en voor mode, de gedeelde missie. Samen laten zien dat het kan.

Joline creëerde met lokale wol krachtige ontwerpen: de Wooly spencer met uitgesproken schouderbelijning en de Sebbie trui en Beanie van ultrazachte mohair. Reina zorgde vervolgens met haar team van the Knitwit Stable voor een hoogwaardige afwerking.
Reina: ‘Ik vind het gaaf dat Joline voor de Hollandse traditionele wol durft te kiezen. Een wat stoerdere wol, die vaak wordt beschouwd als afval, maar nu weer wordt gebruikt in een mooi ontwerp.’