Jolines keuze: recyclebare denim

‘Ontwerpkeuzes vanuit de circulariteitgedachte zijn voor mij logisch.’

Jolines keuze: recyclebare denim

Onlangs lanceerde ik onze eerste gerecyclede jeans met een geborduurd logo in plaats van een applicatie van appelleer. Omdat ook de rivets ontbreken vergemakkelijkt dat het opnieuw recyclen van de jeans.

‘Als je iets nieuws gaat creëren, heb je een verantwoordelijkheid. Ik denk tijdens het ontwerpproces al na over de levensduur van het kledingstuk en het onvermijdelijke einde.’
‘Het weglaten van de klinknagels en het label zorgen ervoor dat de jeans zich moeiteloos laat vermalen tot nieuwe stof. Naast details weglaten, wilde ik ook schoonheid brengen. Het was even zoeken met de producent, maar uiteindelijk heb ik een heel liefdevolle toevoeging gevonden. Dit geborduurde label is voor mij poëzie.’
‘Met een productiepartner werk ik toe naar een persoonlijke fit. In het proces wordt door de maker de vertaalslag van het ontwerp gemaakt. Daar zit ik bovenop. Dat finetunen is essentieel. Dat maakt de pasvorm en de uitstraling van onze jeans 'eigen'.’
‘Waar zit 'm dat dan in? In een comfortabele, hoge taille bijvoorbeeld, met stretch doordat de band gevormd is in plaats van recht. In een extra lange kruisnaad met ruimte voor rondingen en bewegingsvrijheid. In de plaatsing en vorm van de zakken, de naden en de details. Echt overal kijk ik met aandacht naar.’
‘Dat je heel blij kan zijn met een nieuw kledingstuk én een duurzame stap maakt vind ik belangrijk. Een kledingstuk dat beiden in zich heeft, zorgt ervoor dat meer mensen in beweging kunnen komen. Niet alleen omdat het noodzakelijk is, ook omdat het een verrijking is voor jou. Dat is waar ik elke dag met liefde aan werk.’