Aan elk kledingstuk gaan vele keuzes vooraf. Wij hebben ze weloverwogen gemaakt, zodat jij erop kan vertrouwen dat wat je bij ons koopt verantwoord ontworpen en gemaakt is. We zijn ons bewust van de voetafdruk die we (niet) achterlaten. We zetten met elke keuze een nieuwe stap. Dit is waar we nu staan. Maar we blijven constant in beweging.
NIEUWE LIEFDE

In het maken van kleding die lang gedragen wordt stoppen we veel zorg. De groeiende community van Joline Jolink (fans, volgers en klanten) helpt ons hierbij. Sinds 2020 vind je in onze winkel 'nieuwe liefdes'. Dit zijn tweedehands Joline Jolink items die door een ander gedragen zijn. Ze zijn bij ons teruggebracht door de vorige eigenaar. Klaar om door een ander geliefd te worden.

RESTSTOF ALS STARTPUNT

Bijna een kwart van onze collectie (22% in 2022) wordt gemaakt van restpartijen stof. Overtollige stof vormt bij ons dan het startpunt van het ontwerpproces. Overschotten van de meest luxe materialen worden van de vernietiging gered.

Joline's keuze:
100% Nederlands linnen

‘Als we onze kennis en ervaring in elkaar weven en openstaan voor wat er ontstaat, komen we tot nieuwe patronen.’ lees verder >

Jolines keuze:
volledig recyclebare denim

‘Ontwerpkeuzes vanuit de circulariteitgedachte zijn voor mij logisch.’ lees verder >

FASHION FARM

In 2023 verhuisden wij de ontwerpstudio van Rotterdam naar een boerderij in Welsum, Overijssel. Hier is ruimte om te experimenteren en gewassen te verbouwen voor textiel en verfstoffen. De grote voormalige kuikenschuur wordt verbouwd tot een plek waar alle stappen in het proces van zaadje tot kledingstuk inzichtelijk worden gemaakt. Een plek voor ontmoeting, educatie, inspiratie en samenwerkingen.

WOL VAN DICHTBIJ

Wij onderzoeken wat er gemaakt kan worden op en van Nederlandse bodem. Nederlandse wol is tegenwoordig een afvalproduct. Om het tegendeel te bewijzen, maakten we in 2021 een jas van de rijke wol van de schaapskudde De Wassum uit Limburg. In 2023 lieten we ontwerpen breien van de wol van merinoschapen en angorageiten uit Baambrugge door The Knitwit Stable.

BEWUSTE SAMENWERKINGEN

Met partners die net als wij staan voor kwaliteit, lokale productie en duurzame productiemethodes werken we bewust samen. Voorbeelden daarvan zijn Enschede Textielstad, The Linen Project, The Knitwit Stable en onze Belgische, Roemeense en Portugese productiepartners en stoffenleveranciers. We streven ernaar volledig binnen Europa te produceren.

VAN CONSTANTE WAARDE 

Wij doen niet aan uitverkoop. Goed doordachte ontwerpen die in onze studio zijn ontwikkeld en getest en van hoogwaardig materiaal zijn gemaakt door gekwalificeerde makers, hebben een constante waarde. Dat geeft rust, vind je niet?

Jolines keuze:
vegan sneakers

‘Mijn wens was duidelijk: sneakers die geen sporen nalaten.’ lees verder >

ZORGVULDIG IN HOEVEELHEID

We produceren in beperkte oplages om overschotten te voorkomen. Minder, maar beter. Ook hebben wij onszelf een limiet opgelegd van maximaal 20.000 nieuw geproduceerde kledingstukken per jaar. Een groeiplafond om binnen de grenzen van de planeet te blijven. Soms is een kledingstuk hierdoor snel uitverkocht. We hopen op je begrip.

WELOVERWOGEN MATERIALEN

Waar mogelijk kiezen we voor gerecyclede garens. Wanneer we nieuwe materialen laten maken is dit een weloverwogen keuze, zoals grondstoffen van biologische teelt en hernieuwbare, natuurlijke vezels. In onze collectie is het meest gebruikte materiaal biologisch katoen (45%). We werken daarnaast graag met linnen, Tencel en diervriendelijke wol. Als we kiezen voor een klein percentage synthetische vezels is dit bewust. Zo maakt de toevoeging van elastaan een broek comfortabel en vormvast.

DIERVRIENDELIJK

Wij produceren 100% cruelty free. Onze wol is mulesing-vrij, onze spijkerbroeken hebben labels van appelleer of borduurwerk en al onze schoenen zijn vegan. Wij gebruiken geen zijde.